Aktualno

 
Spoštovani starši !
Z 18. 5. 2020 se odpirajo vrata Vrtca Mengeš. Vključili se bodo za 14 dni samo otroci, ki so jih starši vpisali do srede, 13. 5. 2020.
Dnevi bodo potekali malce drugače, zato vas seznanjamo s prihodi in odhodi otrok tako, da v ponedeljek ne bo težav.
Prosimo vas, da pri prihodih v vrtec upoštevate navodila in smernice strokovnih delavcev pri vhodih.
 
Enote Gobica
: Strokovna delavka/student  koordinira vstop proti atrijem pri skupinah Žabice, Polžki, Medvedi, Pikapolonice, Metulji, Petelini, Zvezdice, Mucki, Palčki in Mehurčki poteka sprejem in oddajanje v atrijih. Strokovna delavka/student  koordinira vstop v garderobo (2 odrasla in 2 otroka) za skupine Navihančki, Žogice in Čebelice.  Ob tem se upošteva vse potrebne ukrepe (odrasli nosijo maske, razkuževanje rok, higiena kašlja. Prav tako je tudi z oddajanjem.
Posamezni otroci bodo premeščeni po drugih oddelkih
.
Enota Sonček
: Pri skupinah Ribice, Zajčki, Ptički, Račke in Miške poteka sprejem in oddajanje v atrijih, razen za skupine Bibe, Sovice in nova skupina, ki vstopajo skozi glavni vhod.  Strokovna delavka/student  koordinira vstop v garderobo (2 odrasla in 2-3 otroci ). Prav tako je tudi pri oddajanju.
Posamezni otroci bodo premeščeni v nov oddelek v prvem nadstropju- pedagoška soba
.
Enota Oblaček:
: Starši skupine Kresničke vstopajo v garderobo posamezno, ustrezno opremljeni z masko. V garderobi je lahko hkrati  samo 1 odrasel in 1 otrok. Za skupino Kapljice je vhod in izhod skozi zelen atrij (naenkrat en otrok in en odrasel). Prav tako je tudi pri oddajanju.
Nekaj otrok iz skupine Kapljice bo v teh 14 dneh premeščeno v enoto Gobica, prav tako tudi polovica Kresničk.
 
Skupina Mravljice:
sprejem in oddajanje poteka v atriju.
Glede premestitev v druge enote ali oddelke bodo posamezni starši obveščeni.
Starši naj se za prevzem otroka DOSLEDNO držijo navedene ure ob prijavi, ker so tako pripravljeni urniki zaposlenih in skupine.
Starši
 naj vzdržujejo potrebno razdaljo (1,5 - 2m) do vzgojiteljice, drugih otrok in staršev, če prihajajo hkrati. V vrtec naj ne vstopajo, če ni nujno potrebno. V kolikor je nujno, pa z masko in si ob vstopu razkužijo roke. Otrok si v igralnici umije roke.
Svetujemo
 naj otroka pripelje v vrtec odrasla oseba iz istega gospodinjstva.
 
Vrtec Mengeš, 14. 5. 2020