Ribice

  Ribice se v tem obdobju posvečamo predvsem sodelovanju - zadajamo si skupne naloge in poskrbimo, da se dogovarjamo tako, da potem s skupnimi močmi pridemo do cilja... Predstavljamo si stvari ki nas zanimajo...radi nastopamo s kratkimi lutkovnimi predstavami, dramatizacijami...eden drugega pri tem spodbujamo in se obenem drug od drugega tudi veliko naučimo. Našo ustvarjalno energijo smo usmerili v oblikovanje gline, risanju v naše zvezke...Vekliko pogovorov smo namenili zdravju, zdravemu načinu življenja...O tem se je z nami pogovarjala z med. sestra ga. Marjano. Tudi gibali smo se ustvarjalno in svoje gibalne in motorične spretnosti krepili preko različnih zanimivih gibalnih vaj. Svoj čas  smo namenili kulturnemu dnevu in ugotovili, da vemo že veliko pomembnih stvari. Imamo se lepo...poglejte!
V Ribicah je bila jesen pisana, taka, kot mora jesen biti. Veliko časa smo namenili gibanju in raziskovanju v gozdu in naravi. Na naših poteh nas je spremljal raziskovalni nahrbtnik, v katerem imamo vse potrebno, kar morajo imeti raziskovalci v naravi. Radi imamo tudi jogo, ki nas spremlja že od lanskega leta. S pomočjo inštruktorice joge Moniko, pa smo se naučili veliko novega in uporabnega, kar bomo pridno uporabljali.
Posvetili smo se tudi gasilstvu. Govorili smo o pomenu gasilcev, njihovi pomembni vlogi in se s pomočjo gasilca Klemna in Miha ogledali Gasilski dom Mengeš. Pri ogledu smo se imeli prav zabavno, saj smo lahko sedli v pravo gasilsko vozilo in špricali kot pravi gasilci.
Seveda pa smo naš čas namenili tudi čebelicam. Preko zgodb, slik in poučnega filma smo se seznanili o vsem pomembnem, kar moramo vedeti o pridnih čebelicah in o njihovi pomemni vlogi za nas, ljudi. Obiskal nas je tudi mengeški čebelar g. Pavrič, ki nam je predal svoje znanje in nam prinesl na pokušino sladek med.
Jesen se počasi poslavlja in mi se že veselimo dogodivčin, ki nam jih prinese letošnja zima.
 
Prvi tedni v novem vrtčevem letu so v skupini Ribice minili sproščeno,  z veliko igre, pogovorov, branju pravlic, sproščujočemu ustvarjanju s plastelinom, risanju in...bivanju na zraku. Zunaj se igramo gibalne igre, igre z žogo, uživamo na igralih in pri vožnji s skiroji... Zelo pa se imamo lepo v gozdu, kjer se čas ustavi, kjer prestopimo v drugi svet, v svet raziskovanja, tišine in občudovanja jeseni, ki je v gozdu še posebej lepa.