Zajčki

  V tem zimskem času, ko so virusi na potepu nemalokrat zaidejo tudi k nam v vrtec. Zato se veliko pogovarjamo o zdravju, zdravi prehrani in zdravem načinu življenja. Z namenom, da bi si čimbolj zapomnili in ponotranjili, kako pomembno je skrbeti zase in svoje zdravje. O tem nam je govorila tudi (med. sestra iz ZD Domžale) ga. Marjana. Z nami se je igrala igrice z ugankami, nam predstavila prijatelja, ki ga je prinesla s seboj kar v torbi- GRAHKA GREGIJA. Za nas je pripravila zabavno in poučno dopoldne.
Mrzle dni smo izkoristili za poizkus led-voda. Opazovali smo našo obarvano vodo, kako se spremeni v led in nazaj v vodo. Največje veselje je bilo iz barvnih lesenih kock ustvarili ledeno sliko.
Obiskali smo tudi prijatelje iz enote gobica, tam vsi skupaj ujeli čaroben pravljično gledališki trenutek.
Vgojiteljica Urška nam je ob Kamišibaju predstavila - Zimsko zgodbo. Na ta zimski, mrzel dan je naša srca toplo ogrela.
Kljub deževnim novemberskim dnem nam ni bilo dolgčas. Veliko zanimivega in zabavnega se je dogajalo. Med drugim nas je obiskala gospa Tina in nas spomnila, kako pomembno je imeti čiste in zdrave zobe. Po zanimivi zgodbici je sledil še praktični del. Na živalskih modelih smo najprej malo povadili, nato pa še čisto zares pokazali, kako dobro si že sami znamo umiti zobe. V tednu požarne varnosti v našem vrtcu smo se veliko pogovarjali o delu gasilcev, brali gasilske zgodbe in reševali delovne liste. Na veliko veselje tudi sami postali gasilci s čisto pravo gasilsko opremo.
Šli smo v Knjižnico Domžale. Tam nas je prijazna knjižničarka popeljala v čarobni svet pravljic in knjig.
Z novim šolskim letom nova igralnica, novi prijatelji, novo igrišče, novi načrti za prihajajoče dni ... Veliko je novosti a smo jih že "vzeli" za svoje, všeč so nam, lepo nam je ... Ker smo "gozdni vrtec " veliko hodimo v gozd, tam smo si izbarli svoje drevo, mu namenili topel objem ... Opazujemo naravo jeseni, nabiramo jesenske plodove, jih nosimo v igralico, se o njih učimo, pogovarjamo ...
Obiskujemo knjižnico, sodelujemo v kvizu Križ-Kraž, pojemo, poslušamo pravljice, zgodbice in deklamacije, rišemo, ...
Veliko se igramo in še bolj zabavamo!